Lengyelországban kétnapos EU-népszavazás lesz

MTI
2003.02.13. 21:19
A lengyel parlament csütörtökön módosította a népszavazási törvényt, lehetővé téve, hogy júniusban két napig tartson a népszavazás Lengyelország EU-csatlakozásáról. Wlodzimierz Cimoszewicz lengyel külügyminiszter azzal indokolta a javaslatot, hogy két nap alatt bizonyára többen mennek el szavazni, és akkor biztosan több lesz a belépést támogató, "igen" szavazat is. Aleksander Kwasniewski államfő közölte: akkor dönt majd, hogy tényleg két napig tartson a népszavazás, amikor meggyőződik róla, hogy a szavazási bizottság kellő intézkedéseket tett, megakadályozni, nehogy a két nap között, éjszaka, választási csalásokat lehessen elkövetni. A népszavazást eddig június 8-ra tervezték.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint Lengyelországban 70 százalékos az EU-tagság támogatása, de kormánytisztviselők és független elemzők is úgy vélik, hogy a belépést támogatók körében nem elég erős a szavazási kedv.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek