Phenjan elutasítja a regionális tárgyalásokat

MTI
2003.02.13. 21:45
Észak-Korea elutasította azt az amerikai javaslatot, hogy a térség többi országának bevonásával, regionális tárgyalásokon próbáljanak megoldást találni az észak-koreai atomprogram okozta válságra. Ezt Colin Powell amerikai külügyminiszter jelentette be csütörtökön a washingtoni képviselőház költségvetési bizottsága előtt. Powell szerint az észak-koreai atomprogram Dél-Koreát, Kínát, Oroszországot is fenyegeti, így ezeknek az országoknak szintén részt kellene venniük az esetleges megbeszéléseken. Phenjan viszont diplomáciai csatornákon válaszolva elutasította ezt a felvetést, s közölte, hogy csak az Egyesült Államokkal hajlandó tárgyalni.

Az AP jelentése szerint Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságában csütörtökön úgy vélekedett: az esetleges észak-koreai agressziónál nagyobb veszélyt jelent az, hogy Észak-Korea szinte minden fegyvertípust hajlandó árúba bocsátani, s így akár atomfegyverek szállítójaként is szóba jöhet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás