Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Hazudós ügynök miatt emelték meg a riadókészültséget az USA-ban

MTI
2003.02.14. 11:03
Az al-Kaida terrorszervezet ügynökének valótlan állítása késztette az amerikai hatóságokat arra, hogy egy héttel ezelőtt a második legmagasabb szintre emeljék a riadókészültséget. Az ABC televízióban idézett büntetés-végrehajtási illetékesek elmondták: az ügynök a múlt héten azt állította, hogy küszöbön áll egy "piszkos bombával" végrehajtandó merénylet az Egyesült Államok területén. ("Piszkos bombán" a szakemberek hagyományos robbanószerkezetet értenek, amelynek töltete radioaktív anyagot is tartalmaz.)

Hogy az őrizetbe vett al-Kaida ügynök nem mondott igazat, arra hazugságvizsgáló gép derített fényt. A készültségi fokozatot mindazonáltal nem csökkentették az amerikai hatóságok, mivel egyéb információik is vannak tervezett merényletekről. Az NBC televízió értesülése szerint a hatóságok mintegy ezer olyan személy letartóztatását tervezik amerikai városokban, akiket az al-Kaida szimpatizánsainak tartanak. Közülük azonban mindössze negyvenen állnak szoros kapcsolatban a terrorszervezettel, illetve külföldön élő terrorista vezérekkel - közölte a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) az NBC-vel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek