Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

A Vöröskereszt felkészült az iraki háborúra

MTI
2003.02.14. 11:12
A Nemzetközi Vöröskereszt Bizottsága maga is készül az esetleges iraki háború következményeinek enyhítésére: havonta 7000 sebesült és 150 ezer menekült ellátására képes - közölte a szervezet főigazgatója. Angelo Gna:dinger szavai szerint e fenti mennyiség bármikor megháromszorozható, és szükség esetén az időtartam is meghosszabbítható. A vöröskereszt ennek érdekében feltöltötte raktárkészleteit, munkatársainak hálózatát pedig kiterjesztette Iránra, Jordániára és Kuvaitra.

Irakon belül 300 helyi munkatársa van a humanitárius szervezetnek, amely ráadásul szoros kapcsolatokat ápol az egészségügyi minisztériummal és az ivóvízellátásért felelős hatósággal. Mint Gna:dinger elmondta, a vöröskereszt már tavaly októberben megkezdte a felkészülést, miután számára világossá vált, hogy az iraki válság újabb kritikus szakaszba lépett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek