Véres merénylet Kolumbiában

MTI
2003.02.15. 09:13
Legalább tizenöt személy vesztette életét és harminc sebesült meg a kolumbiai Neiva városában pénteken történt - baloldali gerillák művének tartott - nagy erejű robbanásban. A halálos áldozatok között kilenc rendőr és egy ügyészségi nyomozó is található. A detonáció öt épületet romba döntött, harminc másikat pedig súlyosan megrongált. A robbanás egy nappal a kemény kéz politikájának híveként ismert Alvaro Uribe kolumbiai államfő mára tervezett neivai látogatása előtt történt. A detonáció a neivai repülőtér közelében fekvő lakótelepen következett be, amikor rendőrök robbanóanyagot keresve házkutatást tartottak egy lakásban.

Hernando de Valenzuela, a neivai ügyészi hivatal vezetője közölte, hogy értesülései szerint baloldali gerillák merényletet terveztek az elnök ellen: akkor akarták működésbe hozni a pokolgépet, amikor az államfő repülőgépe kis magasságban repül el a környék felett. Olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy maguk a gerillák értesítették a robbanóanyag hollétéről a rendőrséget. Kolumbiában a gerillák már csaknem négy évtizede viselnek háborút a központi kormány ellen. Az erőszakos cselekmények minden évben több ezer halálos áldozatot szednek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla