Botond, Mózes
EUR 386,32 Ft
USD 370,67 Ft
12 °C
29 °C

Kiutasítottak Irakból egy amerikai tudósítót

MTI
2003.02.16. 09:05
Az iraki hatóságok válaszul arra, hogy pénteken kutasították az INA iraki hírügynökség New York-i tudósítóját, szombaton távozásra szólította fel a Fox amerikai televíziós társaság bagdadi stábvezetőjét.

Ezt maga a Fox közölte. A televíziós állomás alelnöke, John Stack, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: Greg Talkot felszólítást kapott arra, hogy hétfő reggelig hagyja el Irakot. Forgatócsoporjtának tagjai Bagdadban maradhatnak.

Pénteken előbb Bagdadban jelentették be, hogy az amerikai hatóságok távozásra szólították fel Mohammad Haszan Alauit, az INA New York-i tudósítóját. Később a washingtoni külügyminisztérium egyik illetékese megerősítette a hírt, és közölte, hogy az iraki újságíró az amerikai nemzeti érdekekre veszélyes tevékenységet folytatott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek