Erik, Alexandra
EUR 385,29 Ft
USD 366,28 Ft
9 °C
23 °C

A NATO megvédené Törökországot

MTI
2003.02.17. 06:01
A NATO kebelén belül vasárnap késő este Brüsszelben megszületett az a megállapodás, amely előirányozza a Törökország védelmét szolgáló katonai intézkedések tervezését egy iraki háború esetére.

- Az intézkedések tisztán védelmi jellegűek, és az egyezség nem befolyásolja az ENSZ Biztonsági Tanácsának jövőbeni határozatait - mutatott rá a NATO védelmi tervező bizottságában részt vevő 18 tagállam. (Franciaország nem tagja a bizottságnak, miután 1966-ban kivált a NATO katonai szervezetéből.)

George Robertson NATO-főtitkár hangsúlyozta, hogy szó sincs a háború irányába tett lépésről. "Továbbra is támogatjuk az ENSZ-nek a válság békés rendezésére tett erőfeszítéseit" - áll a NATO-határozatban, amely előirányozza előzetes tervek készítését AWACS felderítő repülőgépek, rakétaelhárító rendszerek, valamint biológiai és vegyi támadások ellen védő egységek telepítésére török területen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét