Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

További 28 ezer katonát vezényelnek a Perzsa-öböl térségébe

MTI
2003.02.18. 23:17
Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma további 28 ezer katona telepítését rendelte el a Perzsa-öböl térségében, ahol - Afganisztánt is beszámítva - már mintegy 180 ezer katona állomásozik, köztük mintegy 100 ezer Kuvaitban.

A térségbe vezényelt katonák között van a szárazföldi erők Fort Carson-i 3. páncélos lovasezrede. A rendkívül mozgékony, 5200 fős egység hagyományőrző neve ellenére Abrams harckocsikkal, Bradley harcjárművekkel, valamint AH-63 Apache támadóhelikopterekkel van felszerelve. Az ezred kitűnt az 1991-es Öbölháborúban, amikor 100 óra leforgása alatt csaknem 300 kilométert nyomult előre, és elsöpörte útjából az iraki köztársasági gárda három hadosztályát. A 3. páncélos lovasezred katonái az elkövetkező hetekben érkeznek a Perzsa-öböl térségébe, de hogy pontosan hova, azt kedden sem Washingtonban, sem a coloradói Fort Carsonban nem mondták meg.

Március elejére csaknem 200 ezer katona fejlődik fel a térségben. A múlt hét óta kereskedelmi légitársaságok gépeit is igénybe veszi a Pentagon csapatszállításra. Az amerikai védelmi minisztérium eddig öt repülőgép-hordozót irányított a Perzsa-öböl térségébe a kísérő hadihajókkal együtt.  • Eladnék
  • Hírek