Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Izraeli behatolás Gázában - 11 halott

MTI
2003.02.19. 06:12
Legalább tizenegy palesztin vesztette életét és több mint negyven megsebesült az izraeli hadsereg újabb gázai behatolása során kórházi források szerint. Az izraeli csapatok kedden késő este hatoltak be Gáza városának keleti részére, több mint 40 harckocsival és páncélozott járművel, Apache helikopterek fedezete alatt. Hadműveletük heves palesztin ellenállásba ütközött, és öt órán át tartott - jelentette a dpa, a BBC és a CNN híradása alapján.

Az iszlám szélsőséges Hamász közölte, hogy a halottak között van egy tagja, aki kamikazeként egy izraeli tank alatt robbantotta fel magát. Az izraeli hadsereg nem tudott erről az öngyilkos akcióról. Az izraeli katonák körülvettek egy általános iskolát, és felrobbantottak egy kovácsműhelyt, amelyben szerintük fegyvereket gyártottak. Az izraeli hadsereg hangsúlyozta, hogy nem invázióról, hanem célzott akcióról volt szó.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek