A lengyelek a legkevésbé elégedettek kormányukkal

MTI
2003.02.19. 07:45
Csehországban és Magyarországon kedvezőbb a kormány megítélése a lakosság részéről, mint Lengyelországban - derült ki abból a felmérésből, amelyet február elején készített a prágai Közvélemény-kutató Központ (CVVM). A Prágában közöltek szerint a felmérésből a Vladimír Spidla vezette szociáldemokrata többségű koalíciós cseh kormány került ki a legjobban, amelyet a megkérdezett cseh állampolgárok 51 százaléka értékelt kedvezően, míg negatívan az emberek 39 százaléka vélekedik róla. A Medgyessy Péter vezette szocialista-liberális kormányról a megkérdezett magyarok 49 százaléka nyilatkozott pozitívan, míg 26 százalékuk kedvezőtlenül.

A legrosszabb értékelést a lengyel kabinet kapta: csak a megkérdezettek egyharmada adott a Leszek Miller vezette baloldali kormánynak kedvező minősítést, míg 48 százalék negatívan értékelte tevékenységét. A felmérés egy másik kérdése arra keresett választ, mit gondolnak a megkérdezettek a jelenlegi ellenzékről. Mindhárom országban az ellenzék inkább negatív értékelést kapott. Magyarországon negatívan minősítette az ellenzék tevékenységét a megkérdezettek fele, Csehországban és Lengyelországban pedig majdnem a fele. Az ellenzék kedvező értékeléseinek aránya ennél jóval alacsonyabb volt - állítja a CVVM.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla