Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Feltételezett ETA-tagok elfogása

MTI
2003.02.19. 14:46
Észak-spanyolországi városokban tartott rendőrségi razziák során letartóztatták a Baszk Haza és Haladás (ETA) terrorszervezet 13 feltételezett tagját. A letartóztatásokkal súlyos csapás érte a szervezetet - jelentette be szerdán Angel Acebes Paniagua spanyol belügyminiszter. Az elfogott személyek az ETA terrorkommandói új csúcsvezetésének a felépítésén dolgoztak - tette hozzá.

A terrorszervezetet már jelentősen meggyengítette az utóbbi időkben végrehajtott letartóztatások sorozata. A rendőrség adatai szerint a 13 gyanúsított olyan fiatalember, akit csak nemrégiben toborzott az ETA, valamint feltételezett beszervezőjük. A dpa jelentése szerint a spanyol biztonsági erők kedden megakadályoztak egy ETA-merényletet, amelynek célpontja egy rendőrtiszt lett volna. A Bilbao melletti Muruetában található lakása előtt 7 kilogramm robbanóanyagot tartalmazó pokolgépet hatástalanítottak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek