Botond, Mózes
EUR 385,70 Ft
USD 369,79 Ft
12 °C
29 °C

Csecsenek is a terroristaszervezetek listáján

MTI
2003.02.19. 19:39
Az Egyesült Államok felvett a világ terrorista szervezeteiről készített listájára három csecsen csoportosulást - közölte szerdán a moszkvai látogatáson tartózkodó Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő. "Szó van további csecsen szervezetek listára vételéről is" - idézte Lantost több hírügynökség. A listára vételnek egyebek között olyan gyakorlati következménye van, hogy amerikai állampolgárok attól fogva nem nyújthatnak semmiféle támogatást az így fekete listára került szervezeteknek.

A dpa szerint e fejlemény egyértelműen összefüggésben áll az iraki válsággal. Washington azért tett most eleget Moszkva erőteljes sürgetésének, mert el akarja kerülni, hogy Oroszország megvétózza a Biztonsági Tanácsban az amerikaiak Irak elleni háborújára felhatalmazást adó határozat tervezetét - írta moszkvai jelentésében a német hírügynökség.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek