Bush köszönetet mondott Robertsonnak

MTI
2003.02.20. 06:05
George Bush amerikai elnök szerdán a Fehér Házban köszönetet mondott George Robertson NATO-főtitkárnak a szövetség által Törökországnak nyújtott támogatásért.

Bush megköszönte Robertsonnak a NATO "összetartása érdekében végzett, fantasztikus munkáját", dicsérve őt, amiért felkészítette a NATO-t a jelenlegi és jövőbeni veszélyekre. "A NATO katonai eszközöket küld Törökországba, hogy megvédje török szövetségesünket az esetleges iraki támadástól" - nyugtázta elégedetten az elnök.

A vasárnap hozott alaphatározat után a NATO szerdán döntött ezeknek az intézkedéseknek az azonnali végrehajtásáról, beleértve AWACS felderítő repülőgépek Törökországba küldését. Az Irakkal határos NATO-tagországban Patriot rakétaelhárító rendszereket, valamint nukleáris, biológiai és vegyi támadásoktól védő egységeket is telepítenek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla