Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

A The Sun féregnek nevezi a francia elnököt

MTI
2003.02.20. 17:34
Csütörtökön megjelent, francia nyelvű különkiadásában a The Sun című angol bulvárlap Európa szégyenének, illetve féregnek nevezte a Francia Köztársaság elnökét. A francia tömegtájékoztatási eszközökhöz eljuttatott különkiadásban Jacques Chirac féregként látható, mégpedig ama magatartása miatt, amelyet az iraki konfliktus kapcsán tanúsít. A szöveg az alábbi kérdést teszi fel a francia olvasóknak: "Nem szégyellik magukat az elnökük miatt?"

A Rupert Murdoch sajtócézár tulajdonában lévő bulvárlap egyebek között azt veti a francia államfő szemére, hogy minduntalan a Biztonsági Tanácsban élvezett vétójogával fenyegetőzik, így akadályozva meg bármiféle katonai akciót, amely az ENSZ akaratának lenne hivatott érvényt szerezni Irakban. Chirac szóvivoje, Catherine Colonna a verbális támadásra reagálva kijelentette: bizonyos sértések gyakran többet árulnak el azokról, akiknek a szájából elhangzanak. A francia elnök megsértése a polgári törvénykönyv értelmében 45 ezer euróig terjedő pénzbírságot vonhat maga után - jegyezte meg a dpa hírügynökség.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek