Amerikai katonákat várnak Constantába

MTI
2003.02.20. 21:08
Amerikai katonákat várnak a közeli napokban a romániai Constanta város Mihail Kogalniceanu repülőterére az Irak elleni előkészületek jegyében. "Az Egyesült Államok fegyveres erőinek európai parancsnokságáról szakértők javasolták a Fekete-tenger parti román város repülőterének ideiglenes felhasználását, s amerikai katonák és hadianyag érkezése várható ott a közeli napokban" - közölte Mark Wenig, az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének sajtóattaséja az AFP-vel, de nem volt hajlandó megadni az érkező létszámot. Hozzátette viszont: Washington nagyra értékeli, hogy a román hatóságok engedélyezték a repülőtér használatát.

Az Antena 1 román magántelevízió szerint az első Hercules C-130-as csapatszállító repülőgépek már csütörtök este leszállnak Bukarest-Otopeni katonai repterén, majd nem sokkal később átrepülnek onnan Constantába. Tiberiu Fratila, a román védelmi minisztérium szóvivője is megerősítette az AFP-nek, hogy a constantai légitámaszponton már javában folynak az előkészületek az amerikai katonák fogadására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla