Eszter, Eliza
EUR 383,00 Ft
USD 357,11 Ft
14 °C
24 °C

Horvátország Romániával és Bulgáriával együtt csatlakozna

MTI
2003.02.21. 17:07
Eltarthat még egy ideig, amíg Horvátország EU-felvételi kérelmének benyújtását a tizenötök részéről konkrét lépések követik - figyelmeztettek nevük elhallgatását kérő uniós források. Ivica Racan horvát miniszterelnök pénteken Athénban nyújtotta át országa hivatalos felvételi kérelmét görög kollegájának, Kosztasz Szimitisznek. Horvát vezetők közelmúltbeli közlései szerint Zágráb azt reméli, hogy 2006 végéig lezárhatja a csatlakozási tárgyalásokat, s így Bulgáriával és Romániával egyidejűleg, 2007-ben válhat az unió tagjává. Még a tárgyalások megkezdéséig is hosszabb út vezet azonban, s egyelőre nem lehet előre jelezni, hogy a két fél mikor érkezik el ennek egyes állomásaihoz - mondták az illetékesek.

A szkopjei látogatáson tartózkodó Romano Prodi Brüsszelben közzétett nyilatkozata szerint a kérelem benyújtása "beszédes jele annak, hogy az egész térséget áthatja a jövendőbeli fejlődéshez, stabilitáshoz és növekedéshez fűzött remény. Azt mutatja, hogy e térségnek, amely Európa szerves része, feltett szándéka, hogy egyszer s mindenkorra maga mögött hagyja közelmúltjának drámáit és megrázkódtatásait".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla