Erik, Alexandra
EUR 385,31 Ft
USD 365,85 Ft
11 °C
23 °C

Letartóztattak hét feltételezett al-Kaida-tagot

MTI
2003.02.25. 15:17
A szaúd-arábiai Mekkában letartóztattak hét olyan fiatalt, aki feltehetőleg az al-Kaida terrorhálózathoz tartozik. Ezt a szaúdi belügyminiszter, Najef bin Abdel-Aziz herceg közölte az al-Vatan című lap keddi száma szerint. A hét fiatalt, köztük több középiskolást néhány napja vették őrizetbe, elkobozva fegyvereiket. Najef herceg a múlt héten feltárta, hogy a szaúdi biztonsági szolgálatok csaknem 90 olyan személyt adtak át az igazságszolgáltatásnak, akik bizonyosan tagjai Oszama bin Laden terrorhálózatának. További 253 al-Kaida-tagsággal gyanúsított személy áll még kihallgatás alatt.

A herceg az AFP szerint hozzátette: tavaly mintegy 700 embert hallgattak ki a terrorhálózathoz fűződő kapcsolat gyanújával, de közülük csak 250-et tartottak rács mögött. Az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat végrehajtó 19 légi kalóz közül 11 szaúdi állampolgár volt, Oszama bin Ladent pedig 1994-ben fosztották meg szaúdi állampolgárságától.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét