Bernát, Felícia
EUR 384,28 Ft
USD 363,35 Ft
7 °C
31 °C

Bizalmat kapott Saron új kormánya

MTI
2003.02.28. 06:40
Az izraeli parlament péntekre virradóra bizalmat szavazott az Ariel Saron által beterjesztett kormánynak. A knesszet elnökének bejelentése szerint a 120 tagú testületből a szavazáson 114-en voltak jelen, s 66-an támogatták 48 elutasítással szemben a Saron beterjesztette, a kormányfővel együtt 21 tagból álló kabinetet. A kulcstárcák Saron pártja, a Likud irányítása alatt maradnak. A Benjamin Netanjahunak juttatott pénzügyi mellett a Likudé a külügyi és a védelmi tárca is. A külügyminiszter, Szilván Salom egyúttal miniszterelnök-helyettesi megbízást is kapott. A védelmi tárca élén Saúl Mofaz áll, aki a korábbi kormányban is ezt a tisztséget viselte. Likud-párti politikus, a Likudon belül "ultrajobboldalinak" számító Cahi Hanegbi vezeti a palesztin felkelés (intifáda) körülményei között rendkívül fontos belbiztonsági minisztériumot is. Ehud Olmert volt jeruzsálemi polgármesteré (Likud) lett az ipari és kereskedelmi tárca.

A Sinui Párt öt, a Nemzeti Unió két tárcát kapott. A Sinui pártbeli Joszif Tomi Lapidé lett az igazságügy-miniszteri és egyben a másik kormányfő-helyettesi poszt. Kormányfői tisztsége mellett Saron fogja irányítani a vallási, a távközlési és a munkaügyi, valamint időlegesen az építési és a szociális ügyekkel foglalkozó tárca működését is - e két utóbbit azonban hamarosan a Nemzeti Vallási Párt két politikusa kapja meg - jelentette az AFP.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás