Be akarták szervezni Irak romániai nagykövetét?

MTI
2003.03.12. 18:12
A román külügyminisztérium szóvivője szerdán cáfolta, hogy Irak bukaresti nagykövetének a román titkosszolgálat együttműködési ajánlatot tett. A beszervezési kísérletről maga a nagykövet számolt be bukaresti sajtóértekezletén. Elmondta: hétfőn megbeszélést folytatott a román külügyminisztériumban a közel-keleti igazgatóság vezetőjével, s a találkozón jelen volt a román titkosszolgálat egyik tisztje is, aki védelem és fizetség fejében együttműködésre kérte fel.

Cosmin Dobran külügyi szóvivő szerint a hétfői találkozón valóban jelen volt a román titkosszolgálat egyik képviselője, de a rövid megbeszélésen nem történt más, mint hogy a nagykövet elmondta: a Bukarestben élő irakiak soraiban nyugtalanság tapasztalható az iraki állampolgárokkal szemben foganatosított intézkedések miatt. A találkozóról szóló bármilyen más változat csak spekuláció, amelyet a román külügyminisztérium nem kíván kommentálni - hangsúlyozta a szóvivő, aki szerint az iraki nagykövet propagandacéllal tartott sajtótájékoztatót, hogy elterelje a figyelmet az alapvető kérdésről: a Romániában élő iraki állampolgárok tevékenységéről.

A szóvivő közölte, hogy a külügyminisztérium egyelőre tanulmányozza, milyen intézkedéseket tegyen az iraki nagykövet súlyos kijelentései nyomán. A lehetséges válaszlépések között említette, hogy a nagykövetet nem kívánatos személynek nyilvánítják.  • Tippek
  • Bankszámla