Géza
-11 °C
-4 °C

Tizenegy áldozatot követelő támadás Kasmírban

MTI
2003.03.16. 09:08
Tizenegy embert - kilenc rendőrt és két polgári személyt - öltek meg és további ötöt megsebesítettek szakadár fegyveresek az indiai Dzsammu és Kasmír szövetségi államban, egy vidéki rendőrőrs ellen intézett vasárnapi támadás során.

Az állam téli fővárosától 65 kilométerre, Gool város közelében ütöttek rajta muszlim szélsőségesek a rendőrőrsön hajnalban, puskagránátokkal és gépfegyverekkel vették tűz alá az épületet, amelyben 25 rendőr és polgári személyek is tartózkodtak a támadás idején.

India és Pakisztán kétszer háborúzott 1947 - a brit uralom alóli függetlenné válásuk - óta a Kasmír fölötti fennhatóságért. Kasmír indiai részében 1989 óta fegyveres harcot vívnak muzulmán szakadár csoportok a térség elszakításáért. A muzulmán fegyveresek által folytatott harc eddig 61 ezer ember életébe került hivatalos újdelhi adatok szerint. India azzal vádolja Pakisztánt, hogy fegyverrel és pénzzel is támogatja a szakadár mozgalmakat, s engedi átszivárogni Indiába a szélsőséges fegyvereseket. +++ ksy