Újabb légicsapások Bagdadra

MTI
2003.03.22. 14:55
Az amerikai vezetés szövetséges erők újabb légicsapásokat mértek Bagdadra szombaton kora délután. A becsapódások nyomán több helyen is hatalmas füstfelhők emelkedtek a magasba.

Az AFP beszámolója szerint legalább kilenc robbanás rázkódtatta meg az iraki fováros déli, nyugati és északi részét, amelyekben katonai célú létesítményeket értek találatok. A célpontok között volt Bagdad déli részén az al-Rasíd hadiipari vállalat telephelye is.

A légitámadás közép-európai ido szerint délután fél kettő körül kezdődött. Néhány perccel előtte Bagdadban felbőgtek a légiriadót jelző szirénák, ellentétben a délelőtti támadással, amelyet nem előzött meg légiriadó. A városban a légitámadások ellenére is viszonylag élénk volt a forgalom.

Az amerikai-brit offenzíva csütörtök hajnali megindulása óta péntek este mérték a legerősebb csapást Bagdadra és térségére az amerikai-brit erők. Szombat hajnalban és délelott is robbanások sorozata jelezte, hogy a légicsapások folytatódnak.

Matthew Moffit ellentengernagy, a Kitty Hawk amerikai repülogép-hordozó parancsnoka közölte, hogy mintegy 320 manőverező robotrepülogépet lőttek ki az iraki fővárosra és környékére.  • Hírek
  • Személyi kölcsön