Fegyverraktárra bukkantak a britek

MTI
2003.03.25. 00:43
A brit csapatok rakétákra és robbanófejekre, nagy erejű tengeri aknákra és egy egész fegyverraktárra bukkantak a dél-iraki Bászrától délnyugatra, ez-Zubeir város helikopter-repülőterén.

A helyszínen tartózkodó újságíró beszámolója szerint hatalmas bunkerrendszert fedeztek fel: 40 helyiségben könnyűfegyverek egész arzenálját, 22 nagyobb és különlegesen megerősített bunkerben pedig nehézfegyvereket tároltak.

A nehézfegyverek között volt két orosz gyártmányú, hajók ellen bevethető cirkálórakéta. A hat méter hosszú és 0,9 méteres átmérőjű cirkálórakéták mellett kilenc robbanófejet találtak.

A bunkerrendszert szögesdrótkerítés övezi, harckocsikkal és páncélozott harci járművekkel megerősített iraki csapatok védték, ám az irakiak kereket oldottak a Black Watch nevet viselő skót ezred katonáinak láttán.

A brit katonák megérkezése előtt már elkezdték kifosztani a bunkereket, a fosztogatók között civilbe öltözött irakiak és gyerekek is voltak.

- A felfedezés sokkoló volt. Kíváncsi vagyok arra, hogy az ENSZ fegyverzetellenőrei jártak-e itt, hiszen ez valóban nagy mennyiségű hadianyag - jelentette ki Steven Airzee tizedes az AFP beszámolója szerint.  • Tippek
  • Hírek