Párizs kifogásolja a brit és amerikai sajtó torzításait

MTI
2003.03.28. 15:36
Felháborodottan utasította vissza pénteken brit és amerikai lapoknak azt a tálalását a francia külügyminisztérium, miszerint Dominique de Villepin, külügyminiszter csütörtök londoni sajtóértekezletén elhárította volna a világos állásfoglalást: Bagdadot vagy a Washington-London tengelyt támogatja-e Párizs az iraki háborúban. A kritizált cikkek a Párizsban megjelenő International Herald Tribune valamint a brit Daily Telegraph című lapokban jelentek meg.

Gyors győzelmet szeretnének

A külügyi szóvivő emlékeztetett, az újságírói érdeklődésre Villepin azzal válaszolt, hogy a kérdező a jelek szerint nem fordított figyelmet a témát illetően korábban elhangzott kijelentésére. "Reméljük hogy az Egyesült Államok gyorsan győzelmet arat ebben a háborúban." szögezte le egy hétfői rádióadásban a francia diplomácia vezetője.

Az Unió egységét akarja Párizs

"Franciaországnak és Nagy-Britanniának le kell küzdenie a jelenlegi nehézségeket, meg kell őriznie az Európai Unió belső egységét." mondta a sajtótájékoztatót követő előadásában a londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetében Villepin.  • Hírek
  • Megtakarítás