Irak: rasszisták a szövetséges erők

2003.03.30. 12:23
Mohamed Szaid al-Szahaf iraki tájékoztatási miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy a szövetséges erők kezdenek hisztérikussá válni és sdikertelenségükértt a civil lakosságon állnak bosszút. Szahaf úgy vélte, hogy a háború célja - ahogyan a római hódítások idején - az adószedés. A tájékoztatási miniszer közölte, hogy az iraki háborúval az Egyesült Államok is megbukik, mint a Római Birodalom.

Szahaf úgy vélte továbbá, hogy állításaikkal szemben a szövetségesek akadályozzák a humanitárius segélyek eljutását a lakossághoz. Elmondta: Bászrában a bombázások során 75900 tonna élelmiszer semmisült meg, amelyet az amerikai és brit erők most kétszáz tonna segéllyel igyekeznek ellensúlyozni.

Az iraki tájékoztatási miniszter kitért arra is, hogy szombaton Bászra iraki védői lelőttek két helikoptert, egy Predator gépet, és megfutamodásra késztettek egy Apache helikoptert. Szahaf szerint katonáik emellett megsemmisítettek négy szövetséges harckocsit, amelyek legénysége meghalt vagy fogságba esett.

Szahaf közölte továbbá: parancsot adtak ki, hogy az elesett szövetséges katonákat el kell temetni, ahelyett hogy az utcán hagynák őket.  • Hírek
  • Hírek