József, Bánk
-6 °C
0 °C

Milosevics feleségét gyanúsítják Sztambolics megöletésével

MTI
2003.03.31. 13:06
Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök hétfőn a hágai ENSZ-törvényszék előtt megvádolta a belgrádi hatóságokat, hogy "a törvénytelenség és terror viszonyai között páratlan médiakampányt folytatnak" ellene és felesége, Mira Markovics ellen, akit Ivan Sztambolics néhai szerb elnök megöletésével gyanúsítanak.

Zarko Koracs szerb miniszterelnök-helyettes vasárnap mondta a BK magántelevízióban, hogy "úgy tűnik: a Sztambolics meggyilkolásáról szóló parancs a Milosevics-családból érkezett". A szerb kormány szombaton már jelezte, hogy a rendőrség gyanúja Mira Markovicsra, a volt jugoszláv elnök feleségére terelődött, aki azonban tagadta a vádakat.

A láthatóan fáradt, nyúzott arcú Milosevics kijelentette: be akarja bizonyítani, hogy összefüggés van az úgynevezett hágai Nemzetközi Törvényszék tevékenysége és a hétvégén a felesége, illetve ellene indított kampány között. A moszkvai szerb nagykövetség eközben megerősítette, hogy Mira Markovics az orosz fővárosban tartózkodik. Mostanáig azonban nem érkezett Szerbiából kiadatására vonatkozó kérelem.