Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Diplomáciai kampányt indít Kuvait

MTI
2003.03.31. 15:24
Kuvait diplomáciai kampányt indít Perzsa-öböl mentén fekvő országokban és a Biztonsági Tanács öt állandó tagállamában, hogy elmagyarázza nekik álláspontját az iraki háborúról, illetve támogatásukat kérje az iraki rakétatámadások ellen.

Szabah el-Ahmad el-Dzsábir asz-Szabah sejk, kuvaiti külügyminiszter közölte hétfőn, hogy a térségbeli helyzetről és a háború következményeiről kívánják tájékoztatni Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emírségeket, Bahreint, Katart, Ománt, az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Oroszországot és Kínát. Hangsúlyozta, hogy nem katonai támogatást kérnek a szóban forgó országoktól, bár védelmi szerződések alapján támadás esetén Kuvaitnak joga van védelmet kérni mind az ötüktől.

Kuvaiti lapértesülések szerint a külügyminiszter Pekingben arra hívja majd fel a figyelmet, hogy egy kínai gyártmányú, Selyemhernyó-rakéta csapódott be Kuvaitvárosban a múlt hét szombaton.

Az arab világban némileg elszigetelodött Kuvait, miután március 24-én nem volt hajlandó csatlakozni az Arab Liga többi tagországához, amelyek elítélték az Irak elleni "agressziót", és az amerikai-brit erok azonnali kivonását követelték - emlékeztetett az AFP.