Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Két fogyasztót is bűnösnek találtak marihuána-csempészésben

MTI
2003.04.02. 18:54
40 millió forint értékű marihuána-szállítmányt füleltek le Budakeszin hétfőn. A lefoglalt szállítmányt 1000 euróért hozta be egy szlovák kamionos segítségével három magyar férfi Németországból. A megrendelőt és három társát előzetes letartóztatásba helyezték. Kábítószer fogyasztásáért is előállítottak az üggyel kapcsolatba került két további embert.

Mintegy 31,5 kilónyi marihuánára akadtak a bűnüldöző szervek a kamionba rejtett négy ládában. A tetteseknek sikerült átjutniuk a magyar határon. Az áru átadásakor egy budakeszi telephelyen csapott le az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának egysége. A megrendelőt is, aki azóta hazajött Németországból előzetes letartóztatásba helyezték.

Az üggyel kapcsolatban két további embert is előállítottak, ellenük szabadlábon hagyásuk mellett kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt járnak el. Arról. hogy őket miért állították elő, nem árult el több információt az ORFK szerdán tartott sajtótájékoztatóján. A rendőrség információi szerint a csoport már máskor is hozott be hasonló módszerrel marihuánát Magyarországra.