Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Rumsfeld Afganisztánba látogat

MTI
2003.04.27. 09:11
Az amerikai csapatok a stabilitás megteremtéséig maradnak mind Afganisztánban, mind pedig Irakban - nyilatkozta Donald Rumsfeld amerikai miniszter, aki szombaton indult afganisztáni, illetve a Perzsa-öböl térségét érintő látogatásra.

A CNN amerikai hírtelevízió tudni vélte, hogy Rumsfeld Irakba is ellátogat, de a vizit pontos időpontját egyelőre biztonsági megfontolások miatt nem közlik. Az amerikai védelmi miniszter útja során meg kívánja köszönni a térség országainak a Washingtonnak nyújtott támogatást az iraki háborúval kapcsolatban.

A Pentagon vezetője szombat este az írországi Shannon repülőterén nyilatkozott újságíróknak, ahol a tervezettnél hosszabb időre kénytelen volt megszakítani útját. Az amerikai légierő C-32 repülőgépén (a Boeing-757-es katonai változata) ugyanis műszaki problémákat észleltek, a jelek szerint a fékrendszer hibásodott meg. Egyelőre nem ismeretes, mikor indul tovább Rumsfeld egyhetesre tervezett körútjára. Egyes hírek szerint egy másik repülőgépet küldött Shannonba a Pentagon, s Rumsfeld vasárnap reggel folytathatja útját.