Leonóra, Inez
-3 °C
6 °C

Ajánlatos elhalasztani az izraeli utazásokat

MTI
2003.05.01. 14:53
A Külügyminisztérium célszerűnek látja az Izraelbe történő utazások elhalasztását az országban szerdán kezdődött sztrájk miatt. Kohári Lajos, a külügyi tárca helyettes szóvivője csütörtökön elmondta: a sztrájk egyebek között érinti az állami intézményeket, a bankokat, a postát, a vasúti közlekedést, valamint a nemzetközi légi- és hajóforgalmat.

A Külügyminisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy nem lehetséges a banki pénzátutalás, a postai kézbesítés, a vámügyintézés, repülőgépek nem szállhatnak le, illetőleg fel, a benzinkutak üzemanyagot csak saját tartalékaik erejéig biztosítanak. Izraelben semmilyen állami intézmény nem válaszol a hozzá telefonon, faxon, vagy e-mailen érkező megkeresésekre.

A helyettes szóvivő közlése szerint az Izraelben rekedt magyar állampolgárok hazautazása a sztrájk befejeződéséig, illetve a nemzetközi légi forgalom újraindításáig gyakorlatilag lehetetlen. A tel-avivi magyar nagykövetség működik, az érdeklődők, illetve az esetleg ott rekedt állampolgárok hozzátartozói információkat kaphatnak az aktuális helyzetről.