Albin
0 °C
10 °C

SARS: hat újabb halott Tajvanon

MTI
2003.05.14. 08:15
Hat újabb halálos áldozata van az atípusos tüdőgyulladásnak (SARS) Tajvanon, és 18 az újonnan megfertőzöttek száma a szigorú óvintézkedések ellenére; Szingapúrban mintegy 30 újabb SARS-gyanús esetet észleltek. A tajvani egészségügyi hatóságok szerdai bejelentése szerint az újabb esetekkel 31-re nőtt a betegség eddigi halálos áldozatainak száma a szigeten, és 238-ra a betegeké. A járvány az utóbbi három hétben vált súlyossá, miután két kórházban is elkezdett rohamosan terjedni a SARS.

Szingapúrban mintegy 30 olyan új beteget észleltek, aki gyaníthatóan az atípusos tüdőgyulladás vírusával fertőződött meg. Az egészségügyi hatóságok tartanak attól, hogy a járvány ismét felüti a fejét az ázsiai városállamban, ahol április 27-e óta nem történt újabb megbetegedés - jelentette az AFP.

Német kutatók kedden jelentették be, hogy sikerült modellezniük a SARS-vírusnak azt az enzimjét, amelynek feltehetően kulcsfontosságú szerepe van a kórokozó reprodukálásában és az emberi szervezetben való szétterjedésében. Remélik, hogy csak "néhány hónapra" lesz szükség ahhoz, hogy megtalálják azt az anyagot, amelynek segítségével úgymond sebezhető pontján támadhatják meg a SARS-vírust, és semlegesíthetik a kórokozót.