Stefánia
0 °C
3 °C

A Hamász és az el-Fatah az egyiptomi titkosszolgálattal tárgyal

MTI
2003.06.15. 15:30
Hamász és a Jasszer Arafat vezette el-Fatah palesztin szervezetek tisztségviselőivel folytat megbeszélést a fegyverszünet feltételeinek kialakításáról vasárnap az egyiptomi titkosszolgálat egy magas rangú munkatársa - közölték palesztin források.

Musztafa al-Buhiri tábornok a tervek szerint találkozik más palesztin szervezetek, így az Iszlám Dzsihád mozgalom képviselőivel is.

Ugyancsak a béke megteremtésének, az Izrael elleni terrorakciók leállításának céljával folytatott egyeztetéseket radikális palesztin szervezetekkel szerdán Gázában Omar Szulejman az egyiptomi titkosszolgálat vezetője.

A Hamász mindeddig elutasította izraeli elleni akciói leállítását, amit pedig Mahmúd Abbász palesztin kormányfő kilátásba helyezett az amerikai támogatással és közvetítéssel tető alá hozott nemzetközi rendezési terv megvalósítása érdekében.

Mint az AFP francia hírügynökség palesztin forrásokra hivatkozva jelentette, az egyiptomi hírszerzés Kairóba hívta a Hamász, valamint az Iszlám Dzsihád politikai vezetőjét, Haled Mesalt, illetve Ramadan Abdullah Sallahot. A két palesztin vezető állítólag el is fogadta a meghívást. A találkozó tényét bejelenteni azonban még korai volna - tette hozzá a francia hírügynökség által idézett palesztin forrás.