Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Palesztin miniszter kísérete lőtt meg egy Hamasz-aktivistát

MTI
2003.07.11. 14:43
Mohamed Dahlan palesztin belbiztonsági miniszter testőrei megsebesítették a Hamász szélsőséges palesztin szervezet egyik aktivistáját.

A férfira, aki egy géppisztollyal a kezében annak az útnak a mentén állt, amelyen a minisztert szállító gépkocsi konvoj haladt, Dahlan testőrei egy esetleges merénylet megelőzése céljából lőttek rá péntekre virradó éjjel.

A palesztin miniszter az izraeli védelmi miniszterrel folytatott csütörtök esti találkozójáról tért vissza Gázába.

Az AFP francia hírügynökség szerint a palesztin belbiztonsági miniszter közvetlen közelében ülő testőr figyelmeztetésként a levegőbe lőtt, a testőrség egy másik tagja azonban célzott lövést adott le a férfira, akinek jelenlétét az út szélén gyanúsnak találta.

A 30 éves Hamász-aktivistát, aki a lábán sebesült meg, kórházba szállították.

Abdelaziz ar-Rantiszi, a Hamász egyik vezetője pénteken elítélően nyilatkozott arról, hogy a palesztin belbiztonsági miniszter testőrsége efféle incidensbe keveredett.

Véleménye szerint a testőröknek nem volt okuk arra, hogy rálőjenek a férfira. Ar-Rantiszi egyúttal vizsgálatot követelt a sebesülést okozó testőr ellen. Hangsúlyozta azonban, hogy az ügyet ennek ellenére lezártnak tekinti.