Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Robbantásos merénylet Bagdad központjában

MTI
2003.07.14. 20:04
Kézigránátot dobtak ki egy gépkocsiból hétfőn Bagdad központjában az amerikai-brit koalíciós erők főhadiszállása közelében; a gránát robbanása súlyosan megrongált egy gépkocsit.

A merénylők elmenekültek a gépkocsin, a kézigránát pedig a tunéziai nagykövetség egyik terepjáró gépkocsija alá gurult, és ott robbant fel - közölte a francia AFP hírügynökséggel egy iraki rendőrtiszt, akinek szolgálati helye közel van a robbanás helyéhez. Az AFP tudósítója látta a helyszínen a gépjármű elszenesedett vázát.

Személyi sérülésről nem érkezett jelentés. Szemtanúk szerint senki sem tartózkodott a diplomáciai gépkocsiban a robbanás pillanatában. Kevéssel korábban az amerikai katonai rendészet egy tagja névtelenül úgy nyilatkozott, hogy gépkocsiba rejtett pokolgép robbant.

Az amerikai katonai rendészet alakulatai körülkerítették és lezárták a robbanás helyszínét, és megerősítették a koalíciós erők főhadiszállásának őrizetét. A helyi idő szerint esti órákig amerikai helikopterek köröztek a helyszín felett.