Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Csecsen öngyilkos merénylet Ramzan Kadirov ellen

MTI
2003.07.27. 14:11
Felrobbantotta magát egy csecsen női kamikáze vasárnap. A merénylet célpontja Ramzan Kadirov, a Kreml támogatta csecsenföldi adminisztráció vezetőjének, Amad Kadirovnak a fia, és egyben biztonsági szolgálatának vezetője volt - de sem ő, sem testőrei nem sebesültek meg, az egyedüli halott maga a rámadó volt.

A Cacan-jürt településen helyi idő szerint délelőtt 11 óra körül történt merényletet egy 20 év körüli lány hajtotta végre. Azt használta ki, hogy Ramzan Kadirov a faluba érkezett az irányítása alá tartozó egységek ellenőrzésére. Megpróbálta megközelíteni Kadirovot, de a testőrök felfigyeltek a nő szokatlan viselkedésére, feltartóztatták, és ekkor a lány működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet, jelentette az Interfax.

A robbanásban egy közelben tartózkodó nő megsebesült, őt kórházba szállították. Az ITAR-TASZSZ beszámolója szerint a kamikáze a merényletben életét vesztette.

A helyi biztonsági szervek értesülése szerint létezik még egy öngyilkos női merénylő, aki Ramzan Kadirov meggyilkolására készül, ezért a biztonsági és titkosszolgálati erők kiterjedt keresésbe kezdtek.