Auguszta
-3 °C
2 °C

Felmondta a tűzszünetet az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai

MTI
2003.08.02. 19:51
Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szélsőséges palesztin szervezet felmondta az egy hónappal ezelőtt meghirdetett egyoldalú tűzszünetet.

A Jasszer Arafat Fatah mozgalmának fegyveres szárnyaként ismert radikálisok szombati nyilatkozatukban azzal indokolták lépésüket, hogy Rámalláhban reggel őrizetbe vették mintegy 20 emberüket. Ezért most kilátásba helyezték akcióik felújítását, kiváltképp öngyilkos merényletek elkövetését.

"A brigádok vaskézzel le fognak csapni mindenkire, akik a cionisták és az amerikaiak terveit végrehajtják" - idézte az AFP a szélsőségesek nyilatkozatát.

A szombati akciót a palesztin biztonsági erők az Egyesült Államok és Izrael tudtával a reggeli órákban hajtották végre Arafat főhadiszállásának területén. A foglyokat jerikói és gázai börtönökbe szállították. A palesztin szélsőségesek több mint másfél éve húzódtak meg Jasszer Arafat rámalláhi főhadiszállásán. Arafat kérte a szélsőségeseket, hogy hagyják el a rámalláhi központot, és költözzenek Jerikóba, de ők ezt elutasították.