Bernadett
0 °C
4 °C

A Hamász rakétái elérhetik Saron farmját

MTI
2003.08.07. 11:06
Izraeli lapértesülés szerint a Hamász radikális palesztin mozgalom a közelmúltban olyan szintre tökéletesítette házi gyártású Kasszám rakétáit, hogy azok elérhetik Ariel Saron izraeli kormányfő farmját.

A Jediót Ahronót című nagy példányszámú lapban egy névtelenséget kérő izraeli miniszter aggodalmát fejezte a kormányfőt fenyegető potenciális veszély miatt.

A miniszter azt is elmondta, hogy a Gázai övezetben működő palesztin szélsőséges csoportok át akarják adni a ciszjordániaiaknak rakétagyártási technológiájukat, az innen kilőtt rakéták pedig elérhetik az izraeli nagyvárosokat is.

Korábban a Hamász rakétái, amelyeket a Gázai övezet északi részéről lőttek ki, csak a Negev-sivatagban lévő Szderót város körzetét tudták elérni, könnyebb sérüléseket és anyagi károkat okozva. Saron magánfarmja, ahol a kormányfő rendszeresen a hétvégeket tölti, szintén a Negevben fekszik Szderóttól északkeletre, 15 kilométernyire a Gázai övezettől.

A Kasszám rakéták, amelyeket a Hamász katonai szárnya, az Ezzedin al-Kasszám Brigádok gyártanak, jelenleg maximum 12 kilométeres hatótávolságúak és 5 kilogrammos töltetet képesek hordozni, de nagyon pontatlanok - írta az AFP.