Alfréd
-2 °C
2 °C

Gyermekáldozata van egy amerikai rajtaütésnek Irakban

MTI
2003.08.08. 11:55
Amerikai mesterlövészek egyes forrsok szerint megöltek hat személyt, köztük egy gyermeket pénteken, amikor rajtaütöttek Szaddám Huszein szülővárosában, Tikrítben egy fegyverpiacon.

A katonák tűzet nyitottak öt fegyverkereskedőre, akik azt mutogatták vevőiknek, hogyan működnek a géppisztolyok. Az öt ember azonnal meghalt. A lövedékek megöltek egy, a piacon bámészkodó gyermeket, és megsebesítettek egy asszonyt - írta az AFP francia hírügynökség.

Az AP amerikai hírügynökség ugyanakkor két fegyveres üzletelő lelövéséről tud.

Egy szemtanú elmondta, látta, hogy lelőttek egy férfit, aki géppisztolyokat rakodott egy autóból, miközben a piacon a látványtól elborzadt asszonyok rohangáltak sikoltozva.

Steve Russel alezredes, a 22-es gyalogezred első zászlóaljától az AP hírügynökségnek elmondta, az amerikai hadsereg mesterlövészeket helyezett el a piac körül azt követően, hogy megtudták, minden pénteken fegyvereket árulnak ott.

"Amikor az emberek fegyvert vesznek a kezükbe és szabadon hordozzák azt, fegyveresekké válnak, mi pedig lekapcsoljuk őket. Úgy véljük ez egy komoly figyelmeztetés volt, hogy az utcán nem lehet csak úgy fegyverrel a kézben járkálni" - tette hozzá Russel.

Több száz helybeli szemlélte az út túloldaláról a történteket, amint a katonák ellenőrizték a helyszínt, a rendőrség pedig eltávolította a holttesteket - írta az amerikai hírügynökség.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft