Bernadett
-2 °C
4 °C

Ismét szerb gyerekekre lőttek Koszovóban

MTI
2003.08.18. 07:44
Ismeretlen tettesek sorozatlövéseket adtak le vasárnap szerb gyermekekre a nyugat-koszovói Gorazdevac falunál. A Bistrica folyóban fürdőző öt gyermek közül ezúttal senkinek nem esett bántódása, eltérően a szerdai esettől, amikor ugyanezen a helyszínen, ugyanilyen körülmények között ugyanígy végrehajtott támadás következtében két szerb tizenéves vesztette életét, négy pedig megsebesült.

Helyi lakosok elmondták, hogy ezúttal is a szomszédos Zahac nevű albán falu irányából érkeztek a lövések. A koszovói ENSZ-rendőrség és a NATO-vezetésű békefenntartó erők (KFOR) vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy helytállóak-e azok a lakossági bejelentések, miszerint két, AK-47-es típusú géppisztollyal felszerelkezett férfi lövöldözik a szerbek lakta Gorazdevacra.

A szerdai támadás két áldozatát, a 11 éves Pantelija Dakicot és a 19 éves Ivan Jojovicot pénteken temették el a Pristinától mintegy 80 kilométerre nyugatra fekvő Gorazdevacban. A négy sebesült gyermek közül egy állapota még mindig súlyos.