Edina
-12 °C
-3 °C

Egy halott az izraeli rakétatámadásban

MTI
2003.08.26. 23:00
Izraeli harci helikopterek sikertelen kísérletet tettek kedden Gáza városa közelében a palesztin Hamász szervezete katonai szárnyához tartozó személyek likvidálására.

Az izraeli rakétatámadás egyik sérültje
Fotó: EPA/Mohammed Saber
A célba vett Hamász-tagok túlélték a támadást, ám a helikopterektől kilőtt rakéták robbanása következtében életét vesztette egy kívülálló, huszonhat járókelő pedig megsebesült.

A helikopterek közvetlen célpontja egy gépkocsi volt, amelyben három Hamász-aktivista utazott a Gáza város közvetlen szomszédságában levő Dzsabalíja településen. A radikális palesztin szervezet tagjai azonban észlelték a közeledő helikoptereket, és megértették a rájuk leselkedő veszélyt, ezért hanyatt-homlok kimenekültek a járműből, és még időben biztonságos helyre húzódtak.

Az egyik rakéta telibe találta az immár üres gépkocsit. Egy idős ember, aki kis boltja előtt üldögélt a közelben egy járdaszegélyen, meghalt a rakéták robbanásától. A huszonhat sebesült járókelő között négy gyermek is van. Egy nyolcéves fiú állapota válságos, jelentette az amerikai AP hírügynökség, szemtanúkra és palesztin orvosokra hivatkozva.