Natália
1 °C
7 °C

Bremer szerint növelni kell az iraki rendőrség létszámát

MTI
2003.09.02. 21:22
Az iraki rendőri erők gyors bővítését ígérte keddi bagdadi sajtóértekezletén Paul Bremer, az iraki polgári közigazgatás amerikai vezetője, hogy az ország el tudja hárítani a terrorveszélyt, amely az utóbbi hetekben három különösen súlyos autórobbantásos merényletben nyilvánult meg.

Egyesült államokbeli szabadságáról visszatérve tartott első sajtóértekezletén az amerikai vezető a maga és George Bush amerikai elnök nevében részvétét fejezte ki a pénteki nedzsefi merényletben áldozatul esettek hozzátartozóinak.

Bremer szerint az ilyen támadások megelőzésének legjobb módja az, ha az irakiak nagyobb felelősséget kapnak a biztonsági ügyekben. "Az elmúlt hónapok folyamán külföldi harcosok és terroristák beáramlását tapasztalhattuk" - mondta Bremer. "Ez azt mutatja, hogy Irak a terrorizmus elleni nemzetközi háború egyik harcmezeje" - fűzte hozzá.

A polgári közigazgatás vezetője sajtóértekezletén jelezte, hogy a koalíció programja szerint a jelenleg 40 ezer főnyi iraki rendőri állományt 65-70 ezerre fejlesztik fel, mégpedig "a lehető leghamarabb". Mint mondta, egy rendőr kiképzése "legalább három hónapot igényel a nemzetközi normák szerint", de "megpróbáljuk ezt nyolc hét alatt elvégezni".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?