Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Palesztinok agyonlőttek egy izraelit

MTI
2003.09.04. 08:05
Palesztin fegyveresek tüzet nyitottak izraeliek egy csoportjára, és közülük egyet megöltek a ciszjordániai Dzsenín közelében. A csütörtök hajnali incidens során a támadók súlyosan megsebesítették áldozatukat, aki később belehalt sebeibe. A tűzpárbajban palesztin nem sebesült meg - közölték az izraeli mentők, míg az izraeli biztonsági szolgálat nem tudott részleteket közölni az incidensről, sem a lelőtt személy kilétéről.

Mint az AFP francia hírügynökség jelentette, már a lövöldözés előtt az izraeli hadsereg kijárási tilalmat rendelt el Dzsenínben. A hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az újabb halálos, áldozatot követelő akció órákkal azelőtt történt, hogy Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök további felhatalmazást készül kérni az Izraellel folytatandó tárgyalásokhoz.

Az újabb áldozattal a 2000 szeptembere óta tartó erőszakhullám halottainak száma 3446-ra emelkedett. Az AFP összesítése 2584 palesztin és 801 izraeli vesztette életét a fegyveres összecsapások és merényletek következtében.