Valter
16 °C
31 °C

Palesztinok agyonlőttek egy izraelit

MTI
2003.09.04. 08:05
Palesztin fegyveresek tüzet nyitottak izraeliek egy csoportjára, és közülük egyet megöltek a ciszjordániai Dzsenín közelében. A csütörtök hajnali incidens során a támadók súlyosan megsebesítették áldozatukat, aki később belehalt sebeibe. A tűzpárbajban palesztin nem sebesült meg - közölték az izraeli mentők, míg az izraeli biztonsági szolgálat nem tudott részleteket közölni az incidensről, sem a lelőtt személy kilétéről.

Mint az AFP francia hírügynökség jelentette, már a lövöldözés előtt az izraeli hadsereg kijárási tilalmat rendelt el Dzsenínben. A hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az újabb halálos, áldozatot követelő akció órákkal azelőtt történt, hogy Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök további felhatalmazást készül kérni az Izraellel folytatandó tárgyalásokhoz.

Az újabb áldozattal a 2000 szeptembere óta tartó erőszakhullám halottainak száma 3446-ra emelkedett. Az AFP összesítése 2584 palesztin és 801 izraeli vesztette életét a fegyveres összecsapások és merényletek következtében.