Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz békefenntartók mehetnének Irakba

MTI
2003.09.04. 14:55
Szergej Ivanov orosz védelmi miniszter csütörtökön kijelentette, nem kizárt, hogy Oroszország békefenntartókat küld Irakba egy ENSZ-misszió keretében. Ivanov azt mondta, hogy ez attól függ, milyen határozatot fogad el az iraki rendezéssel kapcsolatban az ENSZ Biztonsági Tanácsa. A védelmi tárca vezetője nem cáfolta, de nem is erősítette meg azt, hogy Oroszország békefenntartó kontingenst küld Irakba. Szavai szerint azt kell eldönteni, hogy a kéksapkások térségbe küldése mennyiben befolyásolhatja az iraki eseményeket, amelyek nagyon veszélyes fordulatot vettek.

Ivanov azt mondta, hogy Irakban nem fejeződnek be a terrormerényletek. Úgy vélte, hogy most "minden rendű és rangú terrorista Irakba áramlik". Mint mondta, Oroszország érdeke az, hogy Irakban minél hamarabb helyreállítsák a törvényes rendet. Ivanov és Colin Powell amerikai külügyminiszter csütörtökön telefonbeszélgetést folytatott az iraki helyzetről, a háború utáni újjáépítésről. Szó esett közöttük arról, hogy erősíteni kell az ENSZ szerepét a rendezésben.