Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Robertson egy magyarországi alkotmánymódosításról

MTI
2003.09.04. 18:28
Magyarországon a lehető leggyorsabban megállapodásra kellene jutni az alkotmánymódosításról, hiszen ez biztosítaná, hogy hadra fogható erőkkel álljanak a NATO rendelkezésére - jelentette ki Lord George Robertson NATO-főtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. "A NATO-tagság feltételeinek meg kell felelni, ez nem csupán politikai, sokkal inkább gyakorlati kérdés, mind Magyarországon, mind a többi tagállamban" - fogalmazott Robertson, miután Medgyessy Péter miniszterelnökkel tárgyalt.

A kormányfő azt mondta, bízik abban, hogy az Országgyűlés őszi ülésszakán megszületik a megállapodás és a döntés az alkotmánymódosításról, amely "a jogi hátteret biztosítja, a rugalmas és gyors reagáláshoz Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásai során". Medgyessy Péter szerint "az ellenzékkel ebben a kérdésben szót lehet érteni, hiszen az ország nemzetközi tekintélyéről van szó". "Magyarország elkötelezetten kiáll a védelmi reformok mellett, és biztosítja az ezek végrehajtásához szükséges politikai és költségvetési hátteret" - tette hozzá Medgyessy Péter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?