Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael felszámolja a Hamász terrorszervezetet

MTI
2003.09.07. 10:19
Izrael nem tesz különbséget a Hamász politikai és katonai szárnya között és az a szándéka, hogy felszámolja az egész terrorista szervezetet, jelentette ki vasárnap egy névtelenséget kérő izraeli tisztségviselő. A nyilatkozó szerint Izrael lecsap mindazokra, akik részt vesznek az ellene végrehajtott támadásokban. A terroristák közül senki sem számíthat arra, hogy a legcsekélyebb védelmet élvezheti.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök lényegében ugyanezt ismételte meg a vasárnapi izraeli lapokban megjelent nyilatkozatában.

Az izraeli hadsereg szombaton megpróbálta rakétacsapással megölni Ahmed Jaszin sejket, a Hamász alapítóját Gázában, de csak könnyebben sebesítette meg őt. A Hámász mintegy háromezer híve bosszút esküdött, Izraelben vasárnap a legmagasabb fokú készültséget rendelték el a szélsőséges szervezet támadásainak megakadályozása érdekében.