Árpád
-2 °C
3 °C

Djukanovic nem tanúskodik Milosevic ellen

MTI
2003.09.07. 17:00
Milo Djukanovic montenegrói kormányfő nemet mondott a Nemzetközi Törvényszék felkérésre, hogy Hágában tanúskodjék Slobodan Milosevic volt jugoszláv államfő ellen. Djukanovic vasárnap egy podgoricai tévének nyilatkozva közölte, hogy a hágai ügyészség felkérte tanúskodni a háborús bűncselekmények és emberiesség elleni bűntettek elkövetésével vádolt Milosevic ellen, de ő elutasította a kérést. Djukanovic közölte, hogy "már sikerrel megvívta csatáit Miloseviccsel", és "nem tartozik azok közé, akik Montenegró határain túl rójják a tiszteletköröket, bizonyítékokat ajánlgatva ellene".

Florance Hartmann, a hágai főügyész szóvivője sajnálattal vette tudomásul, hogy Djukanovic nemet mondott. Hozzátette azonban, hogy a hágai törvényszék kötelezheti őt a tanúskodásra. A Tanjug idézi a szóvivőt, aki szerint az ügyészség egyelőre nem döntött arról, hogy mitévő legyen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?