Árpád
-2 °C
4 °C

Korei követheti Abbászt

MTI
2003.09.07. 19:44
A palesztin mozgalom vezető szerve, a Fatah központi bizottsága Ahmed Koreit, a palesztin parlament elnökét javasolta vasárnap Mahmúd Abbász utódaként palesztin kormányfőnek. Mohammed Dahlán a biztonsági ügyek eddigi palesztin államminisztere viszont kijelentette: csak olyan kormányban hajlandó megbízatást vállalni, amelynek miniszterelnöke Abbász. A Fatah központi bizottság vasárnap reggel kezdte tanácskozását Jasszer Arafat palesztin elnök vezetésével. Az ülés központi kérdése a miniszterelnök személyének kijelölése volt. A testület egyik tagja szerint Ahmed Korei egyhangú támogatást kapott. Ahmed Korei az 1993-as oslói tárgyalásokon a palesztin autonómia egyik kidolgozója volt - írta az AFP.

Közben Mohammed Dahlán a Reutersnak nyilatkozva kifejtette: Mahmúd Abbász eljutott arra a pontra, ahonnan nincs visszatérés, s keserűségét az is fokozta, hogy szélsőségesek folytatták erőszakos akcióikat, Izrael pedig a ciszjordániai városok elleni büntető hadműveletekkel válaszolt. Leszögezte: egészen bizonyos, hogy kimarad minden olyan palesztin kormányból, amelyet nem Mahmúd Abbász alakít meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?