Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Hadjáratot indítottak az emberkereskedők ellen Olaszországban

MTI
2003.09.09. 16:03
Több tucatnyi olasz, ukrán és bolgár emberkereskedőt vett őrizetbe az olasz rendőrség a keddre virradó éjjel végrehajtott nagyszabású razziák és házkutatások során Calabriában és több észak-olasz városban.

A hatóságok akciója a kelet-európai országokból érkezők becsempészésére szakosodott bűnszövetkezetek ellen irányult, amelyek egyben prostitúcióra is kényszerítik áldozataikat. A bűnözők többségét a dél-olaszországi Crotone városában vették őrizetbe: a fiatal nőket buszokkal szállították ide, hogy a helyi illegális bordélyokban kéjhölgyekként alkalmazzák őket.

Olaszországban közel hetvenezerre becsülik a prostituáltak számát, az iparág évente 26 milliárd eurós forgalmat bonyolít le. A bandák rengeteg külföldit is futtatnak, a "vendégmunkások" többsége (becslések szerint kétharmada) albán, de jelentős a nigériaiak, a románok és a volt Jugoszlávia területéről érkezők aránya is. A fiatalkorú, rabszolgasorban tartott prostituáltak többségét Albániából, Romániából és Moldovából szállítják Olaszországba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!