Jolán
2 °C
4 °C

Dán segélyszervezet munkatársait ölték meg a tálibok

MTI
2003.09.10. 10:50
Fegyveresek megölték egy nemzetközi segélyszervezet négy afgán munkatársát Afganisztán keleti részén. A tettesek valószínűleg tálib gerillák voltak. A Dán bizottság az afgán menekültek megsegítésére (DACAAR) emberbaráti szervezet gépkocsiját, amelyben öt ember utazott, hétfőn Gazni tartomány egyik földútján állították meg fegyveresek. A támadók, akik táliboknak mondták magukat, lefoglalták az autót, majd tüzet nyitottak a kiszállított utasokra. A segélyszervezet öt munkatársa közül négyet megöltek, ötödik társuk megsebesült - értesült szerdán segélyszervezeti forrásokból az AFP francia hírügynökség. A sebesült állapota egyelőre nem ismert.

A rajtaütés Kabultól 150 kilométernyire délre történt, a délkeleti Paktika tartománnyal szomszédos körzetben. A tartományban a szélsőséges iszlám nézeteket valló tálib fegyveresek és az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó szövetségeseik az elmúlt hónapban megsokszorozták támadásaikat a kabuli kormányhoz hű erők és az amerikai katonák ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?