Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem tudta végigmondani beszédét II. János Pál

MTI
2003.09.11. 12:39
II. János Pál pápa csütörtök délelőtt rendkívül kimerülten érkezett négynapos apostoli zarándokútjára Szlovákiába: a pozsonyi repülőtéren nem is tudta végigmondani üdvözlő beszédét. A római katolikus egyházfőt a pozsonyi repülőtéren a vendéglátó ország közjogi méltóságai és egyházi vezetői, hívek ezrei fogadták. A 83 éves II. János Pál ugyan elkezdte felolvasni beszédét, de az első néhány bekezdés után egy szlovák papot kértek meg, hogy folytassa az ünnepi szöveg felolvasását. A pápa erőt gyűjtve végül maga fejezte be a beszédet.

A múltban többször előfordult, hogy a különösen nehéz idegen nyelveken mondandó pápai beszédek egy részét segítők olvasták fel, de most először nem ez okból, hanem kimerültség miatt kényszerült átadni II. János Pál a szöveget - írta a Reuters. Szlovák hagyomány szerint a pápát egy ifjú pár köszöntötte, akik kenyérrel és sóval kínálták meg.