Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bombariadó a düsseldorfi reptéren

MTI
2003.09.14. 19:48
A düsseldorfi repülőteret vasárnap robbantással fenyegetőző telefonhívások miatt több órára lezárták, de az esti órákban Németország harmadik legnagyobb légikikötője már ismét fogadott járatokat. Mivel az első gépek landolásakor a repülőtéri épületek átkutatása még tartott, az utasok kénytelenek voltak a gépeken vesztegelni. Összesen 180 belügyi alkalmazott kutatta át a repülőteret, munkájukat kutyák segítették.

A repülőteret üzemeltető társaság szóvivője szerint nem is egy, hanem hét, robbantással fenyegetőző telefonhívás futott be, ezek egy része légitársaságok ellen, másik részük a repülőtér ellen irányult. Németországban a legtöbb charterjáratot a düsseldorfi repülőtér fogadja és indítja.

A repülőtér lezárása miatt a járatokat máshová irányították, főleg a közeli Köln és Bonn közös légikikötőjébe. Vasárnap estig kilencven átirányított, vagy startolni nem tudó gépről szóltak a híradások.

A tartományi székhely repülőterének környékén forgalmi dugók alakultak ki. Vasárnap különösen sok ember, több mint 60 ezer utas kiszolgálásával számoltak, mivel Észak-Rajna-Vesztfália tartományban most ér véget a nyári vakáció.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!